De schietpartij vond plaats aan een bushalte aan het kruispunt van de Zutendaalweg met de Langblookstraat in Munsterbilzen.
Google De schietpartij vond plaats aan een bushalte aan het kruispunt van de Zutendaalweg met de Langblookstraat in Munsterbilzen.

Schietpartij aan bushalte in Munsterbilzen: man lichtgewond

In Munsterbilzen, een deelgemeente van Bilzen, heeft een schietpartij plaats gevonden aan een bushalte. Dat bevestigt het Limburgse parket. Er werd meerdere keren geschoten; één persoon raakte daarbij lichtgewond. Hij lijkt eerder een toevallig slachtoffer. Wat het motief was van de schutter, is onduidelijk. 

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de man beschoten is vanuit een bushalte aan de kruising van de Zutendaalweg met de Langblookstraat. Het is nog niet duidelijk wie de schoten heeft gelost en in welke sfeer de feiten zich hebben voorgedaan.

“Op dit ogenblik is de verdachte nog voortvluchtig. Het labo van de federale gerechtelijke politie is ter plaatse geroepen in de straten waar de feiten zich hebben afgespeeld”, meldt het parket. De politie heeft een veiligheidszone ingesteld.

Op eigen kracht naar ziekenhuis

Het slachtoffer is een man uit Tongeren. Hij liep meerdere schotwonden op, maar kon zich op eigen kracht nog naar het Vesaliusziekenhuis in Tongeren verplaatsen voor verzorging. De man raakte lichtgewond. Het slachtoffer verklaarde dat hij zelf gewoon op de bus zat toen hij geraakt werd. De man liep verwondingen op aan een been en in de borststreek. Tijdens een spoedoperatie werd maandagavond de munitie uit zijn lichaam gehaald. Hij verklaarde totaal geen idee te hebben wie de schutter is, en dat hij een toevallig slachtoffer was.

Vanuit het ziekenhuis werden eerst de politie in Tongeren en het parket van Limburg op de hoogte gebracht. Vervolgens werd de politie van de zone Bilzen ingelicht.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • vangeel guido

    Dus gaan we voortaan maar niet meer op de bus zitten wachten in bilzen.Kan het nog erger worden?

Lees meer