2
Mathias Mariën

Schietpartij met gewonden tussen transmigranten in Jabbeke, acht personen opgepakt

De transmigrant die afgelopen nacht gewond raakte bij een schietincident in Jabbeke, mag woensdagnamiddag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een zoekactie in de omgeving leverde geen concrete elementen op.

De feiten speelden zich even voor 1 uur af, wellicht tijdens een confrontatie tussen twee groepen transmigranten. De precieze omstandigheden van het schietincident blijven voorlopig nog onduidelijk. In ieder geval liep een persoon een schotwonde op, maar de verwondingen bij het slachtoffer blijken mee te vallen. De man, die uit Soedan afkomstig beweert te zijn, mag woensdagnamiddag het ziekenhuis al verlaten.

In de omgeving van de snelwegparking van Jabbeke hield de politie een uitgebreide zoekactie. De actie leverde voor het onderzoek echter geen concrete elementen op. In totaal werden wel acht transmigranten opgepakt, maar zij hebben in principe niets met met incident te maken. Zij zullen na verhoor ter beschikking gesteld worden van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het is niet het eerste gewelddadige incident in de omgeving van een snelwegparking. Begin augustus raakte in Westkerke een Soedanees levensgevaarlijk gewond bij een confrontatie tussen twee groepen transmigranten. In dat dossier wordt de betrokkenheid van een Egyptische mensensmokkelaar onderzocht. De West-Vlaamse parkings langs de E40 vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelbendes. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. 

2
Mathias Mariën

203 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Bruyninckx

    Iemand die illegaal is met verzwarende omstandigheden zoals wapenbezit,nachtelijke criminaliteit,inbraak… wordt normaal gezien in ons land voor de rechter gebracht en enkele jaren opgesloten. Men heeft de mond vol over antiracisme maar voor deze groep geldt de regel"iedereen gelijk voor wet...) schijnbaar n iet. Hopelijk komen er meer schild en vriend en pakken die de verdedigers van onrecht ook aan.

  • Claude Sanders

    Wanneer gaat men nu toch eens ophouden met die mensen "transmigranten" te noemen voor mij zijn dit "illegalen" en volgens de wet (indien er nog een wet is) moeten deze van ons grondgebied verwijderd worden. O ja, ik heb zo pas een verkeersboete ontvangen ( € 58,00) daarvoor passen zij de wet wel toe.

Lees meer