Albert Frère (L) stierf op 92-jarige leeftijd. Zijn schoonzoon Ian Gallienne (R) neemt nu de leiding bij het bedrijf GBL.
Photo News Albert Frère (L) stierf op 92-jarige leeftijd. Zijn schoonzoon Ian Gallienne (R) neemt nu de leiding bij het bedrijf GBL.

Schoonzoon Albert Frère neemt leiding over bij GBL

Ian Gallienne, de schoonzoon van de onlangs overleden miljardair Albert Frère, neemt als enige CEO de operationele leiding van Groep Brussel Lambert (GBL). Daarvoor heeft de raad van bestuur van de holding het licht op groen gezet. 

Frères zoon Gérald geeft zijn functie van voorzitter van de raad van bestuur door aan Paul Desmarais en wordt ondervoorzitter. De wijzigingen gaan in na afloop van de algemene vergadering van 23 april.

Co-CEO Gérard Lamarche vraagt volgens GBL geen verlenging van zijn mandaat en geeft een nieuwe richting aan zijn carrière, na zeven jaar bij de groep. Lamarche blijft wel verbonden met de toekomst van GBL. Zo wordt hij senior adviseur en blijft hij bestuurder en lid van het vast comité. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer