Schutter politiehelikopter nog zeker maand in de cel

Abdelhak Melloul Khayari (41), die verdacht wordt van de overval vorige maand op de Recordbank in Ronse en van het beschieten van een politiehelikopter, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde beslist.

Luitenant van Maâche
Khayari was nog de dag van de feiten opgepakt. Khayari was in de jaren negentig de luitenant van Hassan Maâche. De twee pleegden samen tientallen overvallen op banken en geldtransporten.

Na een maand voorhechtenis voor de feiten in Ronse moest de man vandaag verschijnen voor de raadkamer in Oudenaarde. Die heeft zijn aanhouding met een maand verlengd.

Kompaan opgepakt
Zijn kompaan H.A. was tot vorige week nog voortvluchtig. Hij is door een speciaal interventieteam van de politie opgespoord en opgepakt in zijn huis in Vorst. De man ontkent elke betrokkenheid, maar volgens het parket in Oudenaarde hebben de speurders voldoende aanwijzingen om hem te vervolgen. Zo oordeelde ook al de raadkamer, die de aanhouding van H.A. heeft bevestigd.

Overval Ronse
Bij de overval van 5 maart op het bankfiliaal in Ronse is een bedrag van 6.500 euro buit gemaakt. De daders sloegen na de hold-up met een Golf richting E429 Doornik-Halle op de vlucht. Ter hoogte van Halle losten ze achttien schoten naar de politiehelikopter die hen achtervolgde. Zowel Melloul-Khayari als H.A. worden beschuldigd van diefstal met geweld en met de verzwarende omstandigheden dat de diefstal werd gepleegd met verschillende daders, met vertoon van wapens en met het gebruik van een vluchtauto.

Andere overvallen Record Bank?
Het gerecht onderzoekt of de twee verdachten verantwoordelijk zijn voor de overvallen begin dit jaar op kantoren van Record Bank in Kortrijk, Destelbergen en Lokeren. (belga/eb)

Lees meer