Alderweireld voor de deur van zijn club.
REUTERS Alderweireld voor de deur van zijn club.

Seksclub 'DSK' gesloten "vanwege dure verwarming en zware concurrentie"

Dominique Alderweireld, bijgenaamd Dodo la Saumure, heeft zijn Dodo Sex Klub (DSK) in Bernissart gesloten. Dat bericht Nord Eclair. Niet een gerechtelijke beslissing, maar de hoge kostprijs van de verwarming en de zware concurrentie in Bernissart zouden de uitbater van de sekszaak tot die beslissing hebben gebracht. Er was een klacht ingediend bij het gerecht omdat de initialen van de zaak DSK zouden verwijzen naar de Franse ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, die in mei 2011 door een klacht van seksueel misbruik van een personeelslid in een New Yorks hotel in opspraak kwam.

In juni had de rechtbank van eerste aanleg van Henegouwen Alderweireld verboden om het acroniem DSK te gebruiken voor commerciële en publicitaire doeleinden, op straffe van 3.000 euro per inbreuk. De zaak zou ten gronde worden behandeld op donderdag 5 februari.

Dominique Alderweireld, die zei dat niet hij de eigenaar van de club is in Bernissart, weigerde de naam te wijzigen, maar in Nord Eclair zegt hij nu dat de club hem handenvol geld kost, vooral voor verwarming. Bovendien is er forse concurrentie van vier andere seksclubs in deze grensregio.

Dominique Alderweireld en Dominique Strauss-Kahn moeten overigens maandag door een toeval van de juridische kalender voor de correctionele rechtbank van Rijsel verschijnen in het dossier-Carlton. In het hotel met die naam in het centrum van Rijsel zouden seksfuiven zijn georganiseerd voor de vroegere topman van het Internationaal Muntfonds.

Lees meer