BELGA

Sharia4Belgium-lid voert haatcampagne tegen leerkrachten De Blokkendoos

Een lid van de harde kern van Sharia4Belgium, Kamal A., voert momenteel een haatcampagne tegen de leerkrachten van de Antwerpse kleuterschool De Blokkendoos. Dat meldt De Standaard. De campagne is gestart nadat de school in opspraak kwam na vermeend seksueel misbruik, maar daar zijn nog steeds geen bewijzen van gevonden.

Een maand geleden kwam De Blokkendoos in opspraak nadat er klachten kwamen over seksueel misbruik door de leerkrachten. Het kwam tot zwaar protest voor de schoolpoort, waardoor de kleuterschool zelfs een week vroeger de zomervakantie liet beginnen. Na een maand van gerechtelijk onderzoek zijn er echter nog steeds geen bewijzen dat het vermeende misbruik heeft plaatsgevonden.

De directie en leerkrachten waren en zijn nog steeds erg aangeslagen. Ze worden namelijk nog altijd bedreigd. Zo loopt er op het internet een haatcampagne, waar ze van verschrikkelijke misdaden worden beschuldigd. Het brein achter de campagne is ene Kamal A., een lid van de harde kern van radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium.

Kamal A. is al jaren actief op internet. Hij werd al meermaals aangemaand om zijn websites offline te halen, maar hij begint steeds opnieuw onder een andere naam. Hij blijkt in 2005 ook een tweetal weken op het kabinet van toenmalig minister van Economie Fientje Moerman (Open Vld) te hebben gewerkt. Daar werd hij echter snel ontslagen omdat hij niet voldeed.

Lees meer