UNKNOWN

Sint-Joost heeft laagste huurprijzen van gewest

De gemeente Sint-Joost heeft met een gemiddelde van 520 euro per woning de laagste huurprijzen van het Brusselse gewest. Dat werd vandaag bekendgemaakt ter gelegenheid van het Real Estate Event 'Wonen in Brussel' georganiseerd door de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Sint-Agatha-Berchem duurst
De hoogste huurprijzen van het Brussels gewest vindt men verrassend in Sint-Agatha-Berchem. De huurprijzen stegen er met ruim 50 procent sinds 2000, en in 2007 nog met 15 procent. Dit in tegenstelling tot de andere gemeenten waar de prijsstijgingen eerder aan het afremmen zijn.

Gemiddelde prijs
De gemiddelde huurprijs in Brussel bedraagt 569 euro na een stijging van 5 procent verleden jaar en 22 procent op 5 jaar tijd. "De verkoopprijs is daarentegen drie maal zo snel gestegen", aldus het CIB.

Brabant
Volgens het CIB heeft de stijging van de huurprijzen gevolgen gehad voor de provincies Vlaams- en Waals-Brabant. De vraag en de huurprijzen zijn er immers gestegen. In Vlaams-Brabant is de gemiddelde huurprijs 583 euro, een toename van 6 procent op één jaar tijd en van 25 procent op 5 jaar tijd. Voor de gemeenten Beersel, Hoeilaart, Linkebeek, Overijse en Sint-Genesius-Rode klimt de prijs tot 677 euro. Waals-Brabant is de duurste provincie van België met een gemiddelde huurprijs van 612 euro in 2007.

Gemeenten
Wat hoogste huurprijzen per gemeente betreft, spannen Sint-Martens-Latem in Vlaanderen en Léglise in Wallonië de kroon. De huurders moeten het minst betalen in Izegem en Ans (Luik)

Lees meer