Marc De Roeck

Slachtafval zorgt voor hinder op Antwerpse ring

Een ladingverlies van slachtafval op de Antwerpse ring richting Nederland zorgt voor heel wat verkeershinder, zo wordt vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Op het einde van de Kennedytunnel zijn twee rijstroken afgesloten om de verloren smurrie afkomstig van pluimvee te kunnen ruimen.

Omstreeks 14.30 uur verloor vlakbij de uitgang van de tunnel richting Nederland een vrachtwagen een deel van de bewuste lading. Het goedje kwam terecht op de middenrijstrook, maar de brandweer sloot ook de linkerrijstrook af om het wegdek te kunnen reinigen. Door de aard van het afval werd ook de Civiele Bescherming erbij gehaald om het ruimen vlotter te laten verlopen.

Vertraging
Omstreeks 15.20 uur stond er een file van Haasdonk tot in de Kennedytunnel, met een te verwachten vertraging van zo'n 50 minuten. Het is volgens het Verkeerscentrum nog niet duidelijk wanneer de rijbaan zal zijn vrijgemaakt. Ondertussen is de Liefkenshoektunnel wel tolvrij gemaakt.

Er was vandaag al heel wat file op de Antwerpse ring door twee kleinere ongevallen eerder op de middag, ter hoogte van Antwerpen-Borgerhout.

Lees meer