BELGA

Sommige vakbonden betalen boetes nog steeds terug: "Evident dat hardleerse chauffeurs De Lijn eigen boetes betalen"

"Het is de evidentie zelve dat die chauffeurs van De Lijn die meer dan één overtreding begaan zelf opdraaien voor de kosten." Dat zegt Mobiliteitsminister Ben Weyts, nu blijkt dat sommige vakbonden nog steeds boetes terugbetalen aan chauffeurs.

Minister van Financiën Van Overtveldt stuurt zijn diensten uit om te controleren of het terugbetalen van boetes aan chauffeurs fiscaal koosjer gebeurt, schreven wij vandaag (Lees hier meer).

De controles komen er na parlementaire vragen van N-VA'ers Annick De Ridder en Peter Dedecker, die het laakbaar vinden dat de socialistische vakbond ACOD het verkeersveiligheidsbeleid van Vlaanderen ondergraaft door boetes te blijven terugbetalen.

"Ik heb De Lijn en de vakbonden gevraagd om een overeenkomst te bereiken", geeft Weyts aan. "We hebben bij De Lijn heel veilige chauffeurs, die veiliger zijn dan gewone chauffeurs. Door boetes terug te betalen lijkt het alsof onze chauffeurs onveiliger zouden zijn en niets is minder waar. Laat ons er gewoon voor zorgen dat die chauffeurs die meer dan één overtreding begaan zelf opdraaien voor de kosten, dat lijkt me de evidentie zelve."

Lees meer