Premier Sophie Wilmès (MR).
BELGA Premier Sophie Wilmès (MR).

Sophie Wilmès: MR wil regeren met partijen met “positief project” (en confederalisme hoort daar niet bij)

De Franstalige liberalen van MR zijn bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een "positief project". Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil. Maar niets houdt die partij tegen “om te beslissen de echte dringendheden van ons land aan te pakken”, aldus Wilmès nog.

MR is bereid om te werken aan een positief project voor de mensen en dat is het belangrijkste, zei Wilmès. "We hebben altijd gezegd dat we niet willen werken met extreem-rechts of -links (...) Maar we zijn wel klaar om te werken met iedereen die een positief project heeft." 

Over dat positief project zegt Wilmès dat haar partij, liberale Franstaligen van de MR, in haar programma veel aandacht heeft voor het socio-economische, koopkracht, justitie en klimaat. 

Confederalisme past daar niet in. "Wij zijn geen voorstander van een confederaal verhaal." Ze voegt daar aan toe dat als je over staatshervorming spreekt er over niets anders gepraat wordt. En dat is volgens haar niet wat ons land nu nodig heeft. 

"De N-VA kan beslissen om de echte dringendheid van ons land aan te pakken en dat is de socio-ecomische materie. Je moet altijd blijven openstaan voor discussie, maar niet voor het confederalisme.”

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Vanderheyden

    We hebben te maken met een gigantische cultuurkloof, België bestaat niet. Gelijkaardige problemen vragen een andere aanpak. Ik ben voor een aangepaste aanpak per gewest, met behoud van solidariteit maar een duidelijke responsabilisering en geen ongelimiteerde transfers. Is dat niet bespreekbaar? Dan geen belastingen meer betalen.

  • gina duribreux

    alles moet blijven zoals de laaste 120jaar en Vlamingen zijn en blijven tweederangsburgers is dit duidelijk betalen en zwijgen ce clair

Lees meer