RV

SOS HLN. Leerlingen Pius X Antwerpen hebben nog welgeteld 3 Legoblokjes om mee te spelen: wie helpt hen hun doos weer te vullen?

Vroeger konden ze grote Legotorens bouwen in de Pius X-school in Antwerpen, maar dat is nu niet meer het geval. De kinderen hebben nog welgeteld 3 blokjes in hun Legotafel en daar kan je niet veel meer mee doen. Daarom doen ze nu een oproep naar de meer dan 2 miljoen lezers van HLN: “Help ons om onze Legodoos weer op te vullen!”

Juffen, meesters én ouders zullen het vast herkennen: overal geraken blokjes verloren. En soms verdwijnen ze ook wel eens per ongeluk in de zakken van kindjes. Na een tijdje is er bijna niets meer over. Dat is wat er gebeurde in Pius X in Antwerpen. En ze zijn er het hart van in.

Groot hart

Onze SOS HLN-reporter Lander trok naar de school om te zien hoe groot het probleem precies was - “3 blokjes voor 500 leerlingen” - en de kinderen te vragen wat ze zouden doen mochten ze een nieuwe voorraad krijgen.


Omdat we bij HLN weten dat onze lezers een groot hart hebben en anderen graag helpen, doen we nu een oproep om hulp. Want we weten dat die nooit onbeantwoord blijft.


Heb je dus thuis Legoblokjes en kan je ze missen? Doe er dan de kinderen van Pius X een plezier mee. Je kan ze morgen 15 mei tussen 10 en 18 uur afgeven op de school in de VIIde-Olympiadelaan 25, 2020 Antwerpen. Niet twijfelen!


Zo hadden we onlangs een grootvader die voor zijn autistische kleindochter op zoek was naar een identieke kopie van de knuffel waar ze zo aan gehecht was. Hij had al alles geprobeerd - tot een veel gedeelde oproep op Facebook toe - maar pas nadat hij de HLN-lezers om hulp vroeg, kwam alles in een stroomversnelling. Twee dagen later was er niet één identieke vervang-knuffel, maar zeven!

SOS HLN-reporter Lander zal ook de komende weken nog door Vlaanderen trekken op zoek naar lezers die hulp nodig hebben. Is er ook iets waarvan jij denkt dat het opgelost zou kunnen geraken met de hulp van 2 miljoen HLN-lezers? Laat het ons weten via deze link en mogelijk gaan we samen met jou - en al die lezers - op zoek naar een oplossing. Om zo de wereld weer een klein beetje beter te maken.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • EDDY VAN LANDEGHEM

    delhaize zou dat kunnen doen, die zullen wellicht nog duizenden zakjes lego overhebben van hun actie!

  • Elke Celis

    Beste Lander, het zou van enig respect voor de 2 miljoen lezers mocht je willen antwoorden op hun vragen. Mag het ook Duplo zijn? Wat met donaties die te ver uit de buurt liggen om te brengen, kunnen ze worden opgepikt door jou? Kan je blokken opsturen?

Lees meer