Archieffoto uit 1985: een dodelijke raid van de Bende van Nijvel in de Delhaize van Aalst, waarbij negen mensen het leven lieten.
BELGA Archieffoto uit 1985: een dodelijke raid van de Bende van Nijvel in de Delhaize van Aalst, waarbij negen mensen het leven lieten.

Speurders Bende van Nijvel graven bij oud-militair

Speurders graven op een oud mijnterrein in Hornu naar sporen van de Bende van Nijvel. Het terrein was destijds eigendom van Georges H., een militair met extreem rechtse connecties. Dat schrijft De Morgen vandaag.

Sinds maart zoeken de speurders in een oude mijnsite op 50 meter van de Franse grens naar een lijk en een autowrak. Aangenomen wordt dat de 'killer' van de Bende van Nijvel op 9 november 1985 in Aalst dodelijk werd geraakt door agent Eddy Nevens. De bende, die met die laatste het totaal aantal doden op 28 bracht, verdween hierna in het niets.

Of de graafwerken in Hornu nog veel kunnen opleveren wordt door omwonenden betwijfeld. Op het terrein stond een autopers waarmee voertuigen in geen tijd konden worden omgetoverd tot een pakje schroot. Het meeste achtergebleven puin werd in 2004 opgeruimd.

Lees meer