L'Avenir Namur

Spijtig ongeval of opzettelijke crash? Man (34) verdacht van moord op vader (61) en moordpoging op moeder

Een 34-jarige man uit Leernes, een dorp bij Charleroi, wordt verdacht van moord op zijn vader en moordpoging op zijn moeder. De man zat achter het stuur van de wagen die ook zijn ouders vervoerde en vorig weekend zwaar crashte tegen een boom in Pessoux (Ciney). Volgens het gerecht liet de Waal de auto opzettelijk verongelukken. De man zelf ontkent.

De omstandigheden van de crash zijn nog onduidelijkheid, maar volgens de vaststellingen van de verkeersexpert waren de feiten van afgelopen zaterdag geen ongeluk. Uit het onderzoek blijkt dat de dertiger de auto opzettelijk van de weg liet rijden en tegen een boom liet botsen.

Bij de zware klap raakte de bestuurder slechts lichtgewond. De 61-jarige vader van de man raakte zwaargewond en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn echtgenote, en tevens de moeder van de jongeman, liep eveneens ernstige verwondingen op. Zij is geopereerd en verkeert intussen niet langer in levensgevaar, zegt Charlotte Fosseur, persmagistraat van het parket van Namen. 

"Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de jongeman de crash moedwillig heeft veroorzaakt", aldus Fosseur. Volgens de verkeersdeskundige is het weinig waarschijnlijk dat het om een ongeval gaat. Op de kaarsrechte weg waren geen obstakels en de weersomstandigheden waren goed. De dertiger is ondervraagd door de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij wordt verdacht van moord op zijn vader en poging tot moord op zijn moeder. 

De jongeman blijft ontkennen dat hij de wagen opzettelijk heeft doen crashen. Volgens RTL Info kampt de man al een tijd met psychische problemen.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    Lap,psychische problemen en alles is opgelost.

  • Eric Vanovermeire

    Goed gek om met zo een kleine wagen (al dan niet opzettelijk) op een boom te knallen. Redelijk moeilijk om op voorhand in te schatten wie hier levend uitkomt.

Lees meer