Stichter Belgische Unie-Union Belge in de tegenaanval

Hans Van de Cauter, stichter van de unitaristische kleine partij Belgische Unie-Union Belge (BUB), ontkent de aantijgingen als zou hij de website van de partij gehackt hebben en het geld van een rekening van de partij op zijn eigen rekening hebben gezet. Ruben Cottenjé, die zich ondervoorzitter van de partij noemt, had dat eerder gezegd, maar volgens Van de Cauter is dat gelogen en is Cottenjé geen lid meer van de partij.

Twee kampen
De BUB is blijkbaar uiteengevallen in twee kampen, die elk de partijnaam en middelen opeisen. Eergisteren verklaarde Hans Cottenjé dat stichter Van de Cauter zich vorig maand tot voorzitter van de partij had 'gekroond', de website had gehackt en het geld van de partijrekening op zijn eigen rekening had geplaatst.

"Gelogen"
Volgens Van de Cauter is dat gelogen. Hij zegt dat Cottenjé zelf vorige maand uit de partij ontslagen is om verschillende ernstige redenen, zoals schendingen van de statuten, gebrekkige kennis van het programma, gebrekkige kennis van het Nederlands en vooral van het Frans.

"Altijd op mijn naam"
Van de Cauter zegt dat hij het geld van de rekening op een andere BUB-rekening heeft gezet en dat dit geld uitsluitend voor de BUB wordt gebruikt. Ook heeft hij de website niet gehackt. "De site heeft altijd op mijn naam gestaan en de heer Cottenjé heeft haar niet gecreëerd en niet uitgewerkt. Hij heeft er dus geen enkel recht op", zegt Van de Cauter. (belga/svm)

Lees meer