Op het einde van de rit kwam de vrouw in de Volkswagen tot stilstand tegen een verlichtingspaal en een geparkeerde Audi.
JVK Op het einde van de rit kwam de vrouw in de Volkswagen tot stilstand tegen een verlichtingspaal en een geparkeerde Audi.

Stomdronken brokkenpilote trekt spoor van vernieling

Een brokkenpilote heeft gisteren een hele wijk in Lochristi op stelten gezet. De bestuurster trok een spoor van vernieling en ramde her en der geparkeerde auto's. "Mijn vrouw kon maar net op tijd opzij springen", getuigt een geschrokken bewoner.

De 39-jarige bewoonster van de Ooievaarsweg begon rond 14 uur aan haar helse parcours. In haar eigen straat ramde ze eerst een wagen op een oprit, die in een voortuin belandde. Ook de brievenbus van de bewoners moest eraan geloven. Aan de overkant van de straat botste de dame vervolgens tegen een bestelwagen, die een meter achteruit vloog. Op de T-splitsing met de Fazantenstraat sloeg ze niet af, maar reed rechtdoor tegen het hek van een woning. Dat hek vloog door de ruit van een geparkeerde auto.

De bestuurster zette vervolgens haar weg verder richting de Fazantstenstraat. Daar verloor ze onderweg haar twee bumpers, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal en een geparkeerde Audi tot stilstand te komen.

In totaal liepen zeker elf buurtbewoners schade op. De bestuurster bleek na een test stomdronken. Haar rijbewijs werd voor twee weken ingetrokken. De dame woont volgens buurtbewoners samen met een 9-jarig kind, sinds haar vriend enkele maanden geleden vetrok.

Lees meer