photo_news

Strenge controles op surfers komend weekend

Promotieberichten op sociale media van enkele surfclubs om dit weekend op zee te gaan, zijn bij de West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé in het verkeerde keelgat geschoten. Er worden namelijk hoge windsnelheden, tot 8 Beaufort, voorspeld voor komend weekend, waardoor de veiligheid van de surfers in het gevaar komt. De gouverneur heeft daarom verscherpte controles gevraagd bij de scheepvaartpolitie en de verschillende politiezones.

De gouverneur nam enkele weken geleden nog het initiatief voor een sensibiliseringscampagne in de surfclubs die onder meer roekeloos surfgedrag wil aankaarten. Dat gebeurt in het kader van de scheepvaartverkeersveilige dagen. Die actie wil sensibiliseren in de strandsclubs, maar het blijft ondertussen de bedoeling om de opzettelijke overtreders van de veiligheidsregels een halt toe te roepen.

Surfclubs
Net daarom zijn de berichten van enkele clubs de gouverneur misvallen, want komend weekend gaat het stevig waaien aan zee. De gouverneur roept in de eerste plaats de surfclubs, maar ook de individuele surfers op om de bestaande wetgeving te respecteren. Decaluwé heeft ook de politiezones en de scheepvaartpolitie aangespoord om verscherpte controles uit te voeren op surfers die de regels en de wetgeving met de voeten treden.

Lees meer