Illustratiefoto. Doordat de diensten van Fluvius op verschillende plaatsen moesten herschakelen, namen de maatregelen enkele uren in beslag.
photo_news Illustratiefoto. Doordat de diensten van Fluvius op verschillende plaatsen moesten herschakelen, namen de maatregelen enkele uren in beslag.

Stroompanne in stad Hasselt: 5.000 gezinnen tijdlang zonder elektriciteit

In verschillende delen van de stad Hasselt was er deze voormiddag vanaf ongeveer 9 uur geen elektriciteit. Volgens distributienetbeheerder Fluvius zaten meer dan 5.000 gezinnen enkele uren zonder stroom.

Onder meer in het centrum en de binnenstad was er van 9 tot 12 uur geen stroom. De panne trof ook stadhuis 't Scheep, waardoor de stadsdiensten een tijdlang platlagen. Ook het Jessa Ziekenhuis zat zonder stroom. Het ziekenhuis werd prioritair behandeld en werd snel terug op het net geplaatst. 

Het ging concreet om een kortsluiting in de middenspanningscabine in de Welvaartstraat. “Die cabine voorziet een groot stuk van de binnenstad en het centrum van Hasselt van stroom”, zei David Callens, regionale woordvoerder van Fluvius, in de voormiddag.

Rook

Fluvius kon de oorzaak niet meteen onderzoeken, omdat de brandweer de toegang tot de cabine had verboden door de rookontwikkeling. “We doen er alles aan om zo snel mogelijk te hervoeden. Dan gaan we zien wat de oorzaak was en het herstellen”, legde Callens uit. “Hopelijk lukt het sneller om iedereen van stroom te voorzien, maar tegen de middag is niet onrealistisch. Onze mensen moeten zich verplaatsen en op verschillende plaatsen herschakelen.” 

Rond 12 uur meldde Fluvius dat de panne achter de rug was. “Alle klanten hebben weer stroom. Nu gaan we de cabine definitief herstellen, maar daar gaat de klant geen last van hebben”, aldus Callens.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer