Borgerhoff

Studenten UHasselt besmet met schurft

Aan de Universiteit van Hasselt zijn twee studenten besmet geraakt met schurft. Dat is door de universiteit bevestigd aan TV Limburg. Hoe de studenten de ziekte hebben opgelopen is nog niet bekend.

Er is een incubatietijd van twee tot zes weken, dus het is mogelijk dat nog meer studenten besmet zijn. De universiteit vraagt iedereen om goed op te letten en bij klachten zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan.

De bedrijfsarts nam contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid. Voorlopig zijn geen extra maatregelen opgelegd. De UHasselt roept de studenten op om waakzaam te zijn en bij twijfel naar de huisarts te gaan. 

Parasiet

Schurft is een ziekte die veroorzaakt wordt door een parasiet, de schurftmijt, die zich nestelt onder de huid. De huidziekte komt in ons land nog wel voor, maar niet zo vaak. Het wordt doorgegeven via huidcontact. Goede handhygiëne is de beste manier om een infectie te voorkomen.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeroen Baert

    Marc Siemens, schurft krijg je niet door slechte hygiëne, kan iedereen overkomen en komt terug steeds vaker voor.

  • Christine Laevers

    Ik heb het als kind gehad in de jaren zestig. Na een vakantiekampen en contact met stro. Dat is vrij vlot opgelost geweest met crèmes.

Lees meer