Studentenclub Reuzegom heeft zichzelf ontbonden

Studentenclub Reuzegom bestaat niet meer. De leden hebben de club ontbonden, nadat een van hun schachten vorige week was overleden door een uit de hand gelopen doop. Dat meldt VTM Nieuws. “De advocaten die verschillende leden vertegenwoordigen, zeggen dat die leden psychologische bijstand moeten krijgen, omdat dit natuurlijk nooit de bedoeling was”, aldus journalist Nathalie Dyck.

De vereniging van Antwerpse studenten in Leuven kwam vorige week in het oog van de storm te staan. Bij een doop die doorging in Vorselaar werden verschillende schachten onwel overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen overleed daar.

John Maes, de advocaat van enkele leden van Reuzegom, bevestigt dat de studentenclub zichzelf ontbonden heeft. “Dat gebeurde nagenoeg onmiddellijk na de fatale feiten van vorige week. Reuzegom was om een feitelijke vereniging die nu niet meer bestaat”. 

Maes ontkent ook mediaberichten dat zijn cliënten geen contact willen met de familie van de student die tijdens de doop om het leven kwam. “Men moet vooreerst begrijpen dat ook deze studenten volledig van de kaart zijn door wat er gebeurd is. Er is bij hen zeker bereidheid om hierover te praten met de familie als deze daar behoefte aan hebben”, aldus Maes. 

Onterende behandeling

De onderzoeksrechter in Turnhout voerde al een onderzoek naar onopzettelijke doding, maar ondertussen heeft het parket zijn vordering uitgebreid met “onterende behandeling”, waarop celstraffen tot twee jaar staan. De ondervraging van de twee andere slachtoffers leveren aanwijzingen op dat de drie gedoopte schachten tijdens de doopplechtigheid in Vorselaar op een onterende wijze zijn behandeld door de leden van Reuzegom. Ze werden meer dan zes uur lang beziggehouden in en rond het chalet in Vorselaar. Daar moesten ze de hele tijd in een put met water zitten en opdrachten uitvoeren zoals het drinken van visolie of het zwemmen in de ijskoude beek vlakbij de chalet.

Charter

Alle andere studentenclubs aan de KU Leuven hebben vanmiddag een charter ondertekend. Die regels werden in 2013 al door de KU Leuven opgesteld, in samenwerking met studentenorganisatie LOKO.

De Leuvense studentenclub Reuzegom kwam ook voor de dood van Sanda al in opspraak.
RV De Leuvense studentenclub Reuzegom kwam ook voor de dood van Sanda al in opspraak.

50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • peter destoop

    @ Marcel Bontinck serieus ??? als ze in de univ zitten worden ze veronderstelt om toch al een beetje verstand te hebben zeker? Ik kan je verzekeren ik heb vroeger nooit iets uitgespookt dat het leven van iemand anders in gevaar bracht. Ik hoop dat ze hun verdiende straf krijgen want het blijft slagen en verwondingen met de dood tot gevolg

  • Wilfried Vanden Berg

    En nu gaan die lafaards zich verschuilen achter de centen van papa of mama, en met een dure advocaat komen ze er wellicht met een waarschuwing of een voorwaardelijke straf vanaf. Maar het slachtoffer is wel dood.Hoe gaan die advocaten dat schoon praten?

Lees meer