Studentenkoppeltje dwaalt ruim 21 uur rond in mergelgrotten

Een bezoekje aan de mergelgrotten van Kanne (bij Riemst) zal een studentenkoppeltje uit Maastricht nog lang bijblijven. De twee 21-jarigen waren gisteravond rond 18 uur een mergelgroeve ter hoogte van Ternaaien binnengewandeld. Pas vandaag rond 14.45 uur zagen ze weer het daglicht.

Tijdens een fietstochtje besloten ze de grotten binnen te wandelen. Nadat de batterij van hun gsm plat was geraakt en hun licht dus was uitgevallen, vonden ze de uitgang naar buiten niet meer terug. Ze bleven urenlang ronddwalen en brachten noodgedwongen de nacht door in de donkere grotten.

Uiteindelijk zagen ze vandaag weer wat licht in de duisternis: ze kwamen terecht bij een verluchtingsschacht, waar ze om hulp riepen.

Landbouwer brengt redding
Op het plateau van Caestert, ter hoogte van de Silexweg, hoorde een landbouwer de twee toevallig roepen. De man verwittigde de hulpdiensten. De brandweer van Bilzen ging ter plaatse.

Uiteindelijk liet de brandweer een lid van het team Survive-All (SA) uit Valmeer (Riemst) met touwen in de schacht afdalen. De personen van SA kennen alle gangen in de grotten. Deze gids kon de twee onfortuinlijke studenten terug naar buiten leiden. Met de twee twintigers was alles in orde.

Lees meer