Hans Bourlon en Abdufatah gingen deze zomer enkele keren mountainbiken, al snapte de jongeman daar in het begin totaal het nut niet van.
RV Hans Bourlon en Abdufatah gingen deze zomer enkele keren mountainbiken, al snapte de jongeman daar in het begin totaal het nut niet van.

Exclusief voor abonnees

Studio 100-topman is al vijf jaar peter van Somalische vluchteling (19): “Vooroordelen verdwijnen zodra iets een gezicht krijgt”

Hans Bourlon, topman van Studio 100, nam vijf jaar geleden het peterschap op van een 14-jarige Somalische jongen. “Abdufatah spreekt intussen goed Nederlands, wordt straks een uitstekende elektricien en ambieert een carrière in de atletiek. Maar ik heb er zelf ook veel aan: hij heeft me door zijn ogen naar de wereld doen kijken en dat is ongemeen boeiend.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Vloebergs Jan

    Het probleem ligt niet bij de meerderheid van de vluchteligen maar bij een minderheid die crimineel, salafist , wahabiet en of terro bedrijgingen vormen. Een ander groot probleem dat zich steld is dat de arbeider steeds meer onder druk komt te staan, de huizenmarkt, arbeidsmarkt, buurtwinkels die verdwijen en andere die in de plaats komen. De concurentie word bikkelhard. Betonstop en de milieueffecten van overpopulatie zijn ook steeds meer en meer een probleem. Belgie is vol.

  • Roger Poot

    Iedereen zijn vluchteling.....sympathiek, maar het lost de problematiek niet op.

Lees meer