2
Didier Verbaere

Supermarkt Lidl in Wetteren ontruimd na opwarmen van eten in microgolf

Supermarkt Lidl op de Gentsesteenweg in Wetteren werd deze voormiddag om 10.45 uur ontruimd na een brandalarm. De oorzaak lag bij het opwarmen van wat eten in een microgolfoven in de personeelsruimte van de winkel. Alle klanten dienden meteen hun winkelkar achter te laten en werden samen met het personeel ontruimd uit de zaak. 

De brandweer van Wetteren snelde massaal ter plaatse. "Vermoedelijk is bij het opwarmen van eten in een microgolf wat rook ontsnapt uit het toestel. Dat stond vlak onder het branddetectie alarm dat meteen in werking trad", weet Romain Van Bever, officier bij de Wetterse brandweer. "Iedereen werd meteen geëvacueerd zoals het ook hoort", aldus Van Bever. Na een halfuurtje kon de supermarkt weer open en konden de klanten verder shoppen. 

2
Didier Verbaere

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Vansteelandt

    Toch geen halal - maaltijd ?

  • Ronny Vandezande

    Een ruimte dat ingericht is als keuken mag men geen brandalarm installeren. Juist hier om.

Lees meer