Sven Mary.
Photo News Sven Mary.

Sven Mary haalt zwaar uit naar Jan Jambon (N-VA): “Hij heeft mijn leven en dat van mijn gezin in gevaar gebracht”

Strafpleiter Sven Mary zegt in een interview met Le Soir vandaag dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in 2018 zijn leven in gevaar heeft gebracht. Jambon, die ten tijde van het proces tegen terrorist Salah Abdeslam in 2018 nog minister van Binnenlandse Zaken was, had Mary ervan beschuldigd procedurefouten te pleiten. Een schande, noemde Jambon dat toen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Salah Abdeslam, die door Mary werd verdedigd, stond in februari vorig jaar terecht voor de schietpartij in de Driesstraat in Vorst, enkele dagen voor de aanslagen van maart 2016. Mary pleitte bij het begin van het proces voor de onontvankelijkheid ervan door een probleem met de taal tijdens het proces. Jambon noemde het inroepen van een procedurefout voor de camera’s van de VRT een schande, aangezien het om een proces tegen een terrorist ging.

Mary kreeg na de uitspraak extra politiebescherming. “Tot die uitspraak ging het om een mogelijke terroristische aanslag. Maar toen, in 24 uur tijd, werd het hek opengegooid. Het gevaar kwam plots van overal, van eender wie, eender welke surfer, eender welke opgewonden persoon, ... Iedereen in mijn omgeving werd plots geviseerd.”

“Die man, Jan Jambon, besliste toen dat ik de slechterik was. En door zijn uitspraken heeft hij het leven van mijn naasten en van mezelf in gevaar gebracht. Ik was er graag met hem in debat over gegaan, maar dat heeft hij nooit aanvaard.”

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Verbelen

    Dit soort advocaten is niet bezig met het proces van een beklaagde maar enkel op zoek naar procedurefouten, daar wordt niemand vrolijk van, behalve dan de beklaagden.

  • Michel Peyskens

    Jambon denkt dat alles wat hij zegt juist is maar weet niet dat een advocaat ziijn beroep juist moet uitoefenen want als hij een beklaagde niet naar zijn beste vermogen verdedigt dan kan hij geschorst worden

Lees meer