UNKNOWN

Taxi nemen in Brussel wordt 7 procent duurder

De tarieven van de Brusselse taxi's stijgen vanaf maandag 10 maart met 7 procent. Dat heeft het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) bekendgemaakt.

De stijging komt overeen met de tariefstijging die de openbare vervoersmaatschappij MIVB de voorbije twee jaren kende. In die periode werden de taxitarieven in Brussel niet aangepast. Volgens het kabinet van minister Smet is de stijging ingegeven door de stijging van de brandstoffen en een aanpassing aan de index.

Het vast recht verhoogt niet en blijft op 2,4 euro. De prijs van tarief 1, binnen de grenzen van het Brusselse gewest, stijgt van 1,23 euro per kilometer naar 1,35 euro/km. Het tarief 2, dat van toepassing is wanneer de taxi het Brusselse gewest verlaat, gaat van 2,46 naar 2,7 euro/km.

De wachttijd kost 25 in plaats van 23 euro per uur. Het nachtsupplement blijft overanderd op 2 euro.

De nieuwe tarieven zijn goedgekeurd door de Brusselse regering.
Het kabinet van minister Smet benadrukt maandag dat, ondanks deze verhoging, de Brusselse taxi niet onder de duurste van Europa zijn. Een taxirit in Londen, Parijs, Amsterdam, Bonn en Berlijn kost veel meer, luidt het. (belga/sps)

Lees meer