2 Een taxi in Brussel
BELGA Een taxi in Brussel

Taxiplan in Brussel: Pascal Smet overweegt legalisering Uber

Het ontwerp van het 'taxiplan' in Brussel, dat nog niet eens goedgekeurd is door de Brusselse regering, ligt al onder vuur van de taxisector. Dat berichten L'Echo, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft zijn taxiplan 2015-19 overgemaakt aan de regering. Volgens La Libre Belgique overweegt Smet een wetswijziging om de Brusselse activiteiten van het bedrijf Uber uit de VS te legaliseren.

Vooral dat deel van het plan stuit de taxisector tegen de borst. Volgens de sector gaat het om oneerlijke concurrentie. "Het plan legt de officiële taxi's meer verplichtingen op, maar zet tegelijkertijd de deur open voor andere operatoren die aan veel minder vereisten moeten voldoen, om niet te zeggen geen enkele. In elk geval vallen ze niet te controleren", klinkt het bij het gemeenschappelijk front van taxi's en radiocentrales uit het Brusselse.

De minister op zijn beurt zegt dat rekening is gehouden met de bezorgdheden van de sector bij het opstellen van het plan.

Poll

Moet Brussel taxi-app Uber legaliseren?

  • Ja 79%
  • Neen 20%
  • Geen mening 1%
906 stemmen
2 De Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet.
BELGA De Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet.

Lees meer