kos

Tele-Onthaal zoekt honderd nieuwe vrijwilligers

De anonieme hulplijn Tele-Onthaal zoekt voor volgend jaar honderd nieuwe vrijwilligers om de verschillende diensten te bemannen. De uitbreiding is nodig omwille van onder meer het toenemend aantal chatoproepen en de samenwerking voor de nieuwe zelfmoordlijn 1813, zo meldt de Federatie Tele-Onthaaldiensten Vlaanderen.

De diensten van Tele-Onthaal zijn de voorbije jaren uitgebreid. Behalve telefoontjes naar het nummer 106 beantwoorden de vrijwilligers ook oproepen via chat, een dienst die steeds aan belang wint. Bovendien bemant Tele-Onthaal sinds midden november ook de nieuwe zelfmoordlijn 1813, samen met vrijwilligers van het Centrum ter Preventie van Zelfmoord (CPZ).

Vrijwilligers krijgen een opleiding en een stage. "Ze moeten minstens 4 uur per week beschikbaar zijn, maar die uren kunnen heel flexibel ingevuld worden", zegt Kathleen Goovaerts van de Federatie Tele-Onthaaldiensten Vlaanderen. Wie geïnteresseerd is, kan bellen naar 09-220.82.92 of mailen naar federatie@tele-onthaal.be. Meer informatie op tele-onthaal.

Momenteel zet Tele-Onthaal ongeveer 550 vrijwilligers in, duidt Goovaerts. "Het is moeilijk om mensen te vinden, maar eens het contact is gelegd, leidt het vaak tot een langdurig engagement", klinkt het. Zo blijft een vrijwilliger gemiddeld 9 jaar bij Tele-Onthaal.

In 2012 kreeg Tele-Onthaal 122.113 oproepen te verwerken. Het aantal chatoproepen steeg met 44 procent tot 6.009. De anonieme hulplijn is 24 uur per dag bereikbaar op het gratis telefoonnummer 106. De chat is elke avond en op woensdagnamiddag beschikbaar.

Lees meer