AP

Tesla pakt uit met eerste Belgische 'supercharger'

De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft zopas in Nijvel de eerste Belgische 'supercharger' geplaatst. Het is een supersnel oplaadpunt waar Tesla-klanten levenslang gratis hun auto mogen laden. Dat maakte de voorzitter van Tesla Club Belgium bekend in Genk. Zo'n 60 Tesla's worden daar bijeengebracht om zowel autoliefhebbers als voorstanders van duurzame energie te laten kennismaken met het elektrische wagenpark van Tesla.

Het is voor het eerst dat de Tesla Club Belgium zoveel mogelijk voertuigen van haar merk in Limburg samenbrengt. Er worden 60 tot zelfs 70 Tesla's verwacht, zo'n 10 procent van alle wagens die Tesla al in ons land heeft verkocht. Alle geïnteresseerde bezoekers krijgen er vanavond meer uitleg over het merk en de technologie. Zo'n 200 van hen kunnen ook een testrit maken door de straten van Genk.

Op die manier hoopt de Tesla Club de belangstelling voor elektrisch rijden aan te zwengelen. "Het zijn immers werkelijk fantastische wagens", aldus voorzitter Byron Soulopoulos. "Wie er 150 meter mee gereden heeft, is meteen verkocht." Soulopoulos gaf nog mee dat in Nijvel zopas de eerste Tesla-supercharger van België is geopend. Daar kunnen Tesla-rijders gratis hun voertuig opladen in 22 minuten.

"Goed dat Tesla weet waar Genk ligt"
Het stadsbestuur van Genk ziet het event als een praktijkvoorbeeld van hoogtechnologische snufjes. "Op onze industriezones zetten we maximaal in op de ontwikkeling van slimme energietoepassingen en duurzame mobiliteit", zegt schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore. "Dit past perfect in onze ambitie om toonaangevend te zijn in de transformatie van onze economie naar toekomstgerichte, milieuvriendelijke concepten."

"Het is in ieder geval goed dat een vooruitstrevend bedrijf als Tesla nu weet waar Genk ligt", vult schepen van Duurzaamheid Joke Quintens aan.

Lees meer