2 Test-Aankoop stapt met vijftig individuele dossiers naar de vrederechter.
EPA Test-Aankoop stapt met vijftig individuele dossiers naar de vrederechter.

Test-Aankoop sleept Ryanair voor de rechtbank na weigering om passagiers te compenseren

Test-Aankoop stapt naar de rechtbank omdat Ryanair weigert passagiers te compenseren voor de geannuleerde vluchten als gevolg van de recente stakingen bij de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft de consumentenorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Volgens de organisatie weigert Ryanair passagiers te compenseren voor de stakingen van 25 en 26 juli en 10 augustus. De luchtvaartmaatschappij verschuilt zich achter overmacht. Maar, aldus Test-Aankoop, in het verleden heeft het Europees hof van Justitie al geoordeeld dat een interne staking bij een luchtvaartmaatschappij geen geval van overmacht is.

Voor Test-Aankoop is de maat vol. De verbruikersorganisatie verzamelt vijftig dossiers en zal die in de week van 20 augustus voor de rechter brengen.

2 Ryanair-baas Michael O'Leary.
REUTERS Ryanair-baas Michael O'Leary.

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefanie van Dijk

    Ze beroepen zich op overmacht? Als ze gewoon in alle redelijkheid onderhandelen over de eisen van de werknemers zou er niet gestaakt hoeven worden, dus is het zeker geen overmacht en dus terecht dat test aankoop actie onderneemt Alleen jammer dat ze dat niet doen bij al die bus en trein stakingen

  • Dikke Van Aarschot

    vakbonden laten betalen is simpel.

Lees meer