Twitter

Theo Francken is kwaad op Fnac: "Is dit normaal? #framing"

'Continent zonder Grens', het nieuwe boek van Theo Francken (N-VA), ligt sinds kort in de rekken. Maar de plaats die het boek kreeg bij winkelketen Fnac is bij de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in het verkeerde keelgat geschoten.

Het werk van de N-VA'er staat er uitgestald tussen 'Mijn strijd', de Nederlandstalige vertaling van 'Mein Kampf' van Adolf Hitler, en 'Angst: Trump in het Witte Huis', van de hand van de Amerikaanse onderzoeksjournalist Bob Woodward. Die schetst in zijn nieuwste schrijfsel een vernietigend beeld van de huidige leider van de VS.

Francken plaatste twee foto's van de uitstalling op Twitter met daarbij de bedenkingen: "Framing zegt u? #FramingFnack #misselijk". In een volgend bericht vraagt hij aan Fnac België: "Is dit normaal?"

Andere twitteraars wijzen de politicus erop dat zijn werk daar staat omdat het net als de twee andere non-fictieboeken pas op de markt is. "Ik hoop het", antwoordt Francken aan iedereen die hem daarop attent maakt.

Bij Fnac klinkt het dat er achter de plaatsing niets te zoeken valt. Het betreft drie nieuwe releases die gaan over actualiteit en politiek en dus naast elkaar worden gepresenteerd. "Daar zit niet meer denkwerk achter", verzekert Ingrid Daelemans, communicatieverantwoordelijke van Fnac België, aan onze redactie.

70 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Devlaeminck

    Natuurlijk zit daar meer achter. Zo doorzichtig. Fnac, waar links de plak zwaait dus, maakt zich hopeloos belachelijk. Zoals Johan De Cauwer hier zegt, het is in zekere zin hilarisch wat links allemaal uitvindt om de N-VA te bashen. Nu koop ik zeker het boek van Theo. Niet bij Fnac welteverstaan.

  • Erwin Van den Bossche

    Hmmm. ik vermoed dat hij gewoon bij de "nieuwe politieke" boeken is geplaatst zonder bijbedoeling hoop ik ! een tweet van Fnac zelf kan daar klaarheid in brengen anders hoeft Fnac niet meer voor mij.

Lees meer