UNKNOWN

Thyssen beslist pas na paasreces over CD&V-voorzitterschap

Europees parlementslid Marianne Thyssen zal pas na het paasreces beslissen of ze zich al dan niet kandidaat stelt voor het voorzitterschap van CD&V. Momenteel vertoeft de politica in het buitenland.

Nadat Jo Vandeurzen minister van Justitie werd in de interim-regering, nam Etienne Schouppe tijdelijk het roer over bij CD&V. Schouppe is nu staatssecretaris en CD&V kiest tegen 15 mei een nieuwe voorzitter.

Vrouwentekort
CD&V stuurde maar één vrouw naar de nieuwe federale regering en daar zijn ze bij Vrouw & Maatschappij, de vrouwenwerkgroep van CD&V, niet tevreden mee. Voor de CD&V-top is de druk dan ook groot om een vrouw naar voor te schuiven als nieuwe partijvoorzitter. Marianne Thyssen , momenteel Europees parlementslid, wordt hierbij genoemd als grootste kanshebber.

Bogaert
Ook kamerlid Hendrik Bogaert sluit niet uit dat hij kandidaat is, maar net als Thyssen beslist hij pas na de paasvakantie over een eventuele kandidatuur. Waarnemend voorzitter Wouter Beke heeft ook nog niet beslist of hij zich kandidaat zal stellen. (belga/svm)

Lees meer