Shutterstock

Exclusief voor abonnees

Tieners die vernieling zaaien of winkels plunderen, maar vooral gefilmd willen worden: “Filmpjes op sociale media zijn de graffiti-tags van vroeger”

Tieners die poseren met nepwapens op sociale media, of een groepje jongeren die een winkel binnenstormen en mee graaien wat ze kunnen. Ze weten maar al te goed dat bewakingscamera’s hen filmen, en indien nodig plaatsen ze zelf beelden op sociale media. “Zo tonen ze wat ze durven, om hun zogezegde macht als groep uit te dragen”, klinkt het.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vloebergs Jan

    Die weten dat ze er toch mee wegkomen en niet of nouwelijks gestraft worden, staat goed op hun palmares. Nu de opvoeding van de ouders laat ook de wensen over. Straffen waar ze het meest voelen, in de geldbeugel. ouders en kinderen.

  • Patrik De Weirdt

    De jeugd van tegenwoordig heeft te veel rechten gekregen zonder de bijhorende plichten. Als ze dan misdaden plegen worden ze dan ook meestal niet gestraft maar krijgen ze gewoon een preek. Ook de ouders nemen hun verantwoordelijkheid niet meer en worden ook niet ter verantwoording geroepen. Hardere straffen en ook de ouders hierin betrekken kunnen misschien nog een oplossing bieden.

Lees meer