Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven biedt bezoekers en senioren sinds kort de mogelijkheid van een balkonbezoek aan.
Photo News Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven biedt bezoekers en senioren sinds kort de mogelijkheid van een balkonbezoek aan.

Exclusief voor abonnees

Toen besloot Lucienne: ik ben ermee weg. In woon-zorgcentra slaat eenzaamheid hard toe

Opeens had Lucienne (91) het er helemaal mee gehad. Wat had dat nog voor zin, al die weken helemaal in je eentje in die kamer blijven zitten, terwijl al je directe naasten zich op het kerkhof bevinden? Ze ontsnapte uit het woon-zorgcentrum. En ze is niet de enige die dat deed.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Meeus

    Nu in het rusthuis zitten, is geen lachertje! Er zijn rusthuizen waar men al 7weken niet uit de kamer mag ook al is er niemand positief getest. Dit is toch niet vol te houden als oudje! Waar zijn we mee bezig?

  • Donckers Ernest

    Lucienne heeft helemaal géén gelijk. Lucienne denkt duidelijk maar aan zichzelf en dat zij het grootste gevaar is voor het verspreiden van het moordende langdurig aanwezig zijnde virus, foert. Ik heb zo'n 80'er naast me wonen, elke dag aan de babbel zonder afstand in de hall, als ze kindjes ziet geeft ze snoep, hoe lief maar ze is wel verkouden en niest open en bloot, en ze lacht het weg, het kan haar allemaal niet veel schelen maar dat ze een ander meesleurt, niet erg, als zij maar gelukkig is.

Lees meer