brouwerij Haacht

Toenemend aantal kleine brouwerijen leggen productie stil vanwege coronacrisis

Uit een bevraging door de Belgische Brouwers blijkt dat een aantal kleinere brouwerijen vanwege de coronacrisis de productie volledig hebben stilgelegd. "Van de 30 brouwers die tot nu geantwoord hebben op onze enquête, is dat het geval voor 15 à 20 procent", aldus directeur Nathalie Poissonnier.

Van de brouwerijen die de productie volledig stilgelegd hebben, vermeldt Poissonnier onder meer De Plukker (Poperinge), Boon (Halle), De Poes (Tielt) en De Troch (Wambeek). "Ik verwacht dat dit aantal de komende week nog zal stijgen. Daarnaast zijn er enkele anderen zoals Haacht, die de productie hebben teruggeschroefd", aldus Nathalie Poissonnier. 

"De reden hiervoor dient in de eerste plaats gezocht te worden in de sluiting van de horeca die een grote impact heeft. Daarnaast zijn er klachten van brouwers over het feit dat supermarkten wegens de grote vraag hun droge waren momenteel sneller aanvullen dan bieren. De brouwerijen worden ook geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van bepaalde grondstoffen", aldus Poissonnier.

Ze wijst er tot slot ook op dat een aantal brouwerijen momenteel voor de zorgsector ontsmettingsalcohol produceren. "Dat is niet alleen het geval voor AB InBev, maar ook kleine brouwerijen zoals John Martin in Rixensart en Wilderen in Sint-Truiden doen dat", aldus Poissonnier.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer