Topman skeyes kandidaat voor tweede mandaat ondanks sociale onrust

Ondanks de sociale onrust van de voorbije maanden bij luchtverkeersleider skeyes, is topman Johan Decuyper zijn job nog niet beu. Zijn mandaat loopt in oktober af, maar "ik ben kandidaat voor een tweede mandaat", zei Decuyper vandaag bij de voorstelling van het jaarverslag van skeyes. "We hebben iets opgestart waarvan we de resultaten beginnen te zien. Ik wil dat werk graag voortzetten", klonk het.

Decuyper wees op de verwezenlijkingen die hij de voorbije jaren realiseerde. Zo was skeyes (het voormalige Belgocontrol) vorig jaar voor het vijfde jaar op rij winstgevend. En er wordt sinds enkele jaren weer volop aangeworven en geïnvesteerd, zo klonk het. 

Decuyper zegt zich daarom nog voldoende politiek gesteund te voelen om een tweede mandaat te kunnen ambiëren. De benoeming van een CEO bij skeyes is een politieke beslissing. 

Tegenover die verwezenlijkingen staat wel de aanhoudende sociale onrust. De voorbije maanden was het Belgische luchtruim meermaals verstoord of zelfs volledig gesloten door een tekort aan luchtverkeersleiders.

Decuyper wijt die onrust grotendeels aan angst voor verandering. "Niemand heeft graag verandering. Maar die is nodig om met skeyes te evolueren naar een onderneming die de concurrentie in Europa aankan", klonk het. Dinsdag vindt er opnieuw overleg plaats tussen directie en vakbonden.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • George Verbeek

    De arrogantie van deze CEO is buitengewoon. Zijn foute aanpak had de stakingen tot gevolg, met enorme geldschade en imagoschade tot gevolg. Dat hij zich zelfs nog kandidaat durft stellen na zes rampjaren waarvoor hij verantwoordelijk is, is echt hallucinant.

  • joannes Roderigas

    dat gaat enkel nog om meer vuurwerk en stakingen in de toekomst te bekomen en dan maar zeggen het is zijn schuld niet.

Lees meer