BELGA

Tot 8 jaar cel voor verdachten van spectaculaire diamantroof

De 19 beklaagden die terechtstaan voor de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem riskeren celstraffen tot 8 jaar. Voor de beklaagden die bij de overval zelf betrokken waren, zoals Marc Bertoldi, werden celstraffen van 5 tot 8 jaar gevraagd. De helers riskeren 1 jaar tot 3 jaar cel.

Het parket is ervan overtuigd dat de 19 beklaagden -16 mannen en 3 vrouwen- elk hun rol hebben gehad bij de uiterst professionele overval. "Op 4 minuten tijd slaagden ze erin om voor 37 miljoen aan diamanten te roven", aldus het parket. Bovendien bleek de bende wel zeer goed ingelicht te zijn over hun doelwit. "De daders wisten niet alleen waar ze ongezien een gat in de omheining van de luchthaven konden knippen, ze wisten ook perfect waar ze moesten zijn op de tarmac en wanneer het bewuste vliegtuig zou ingeladen worden. Dat wijst erop dat ze ingelicht werden door iemand op de luchthaven." Bij de overval vielen geen gewonden, al had het niet veel gescheeld. "Nauwelijks 30 seconden na het vertrek van de daders reed al een politiepatrouille langs het vliegtuig, die door de slachtoffers aangesproken werd. Daar zijn we aan een vuurgevecht of erger ontsnapt", verduidelijkte substitute Chloé Calissis. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Clement Asselman

    Je krijgt minder voor moord. Daaraan zie je dat ons hele systeem, ook justitie, geld belangrijker vindt dan menselijk leed!

  • Jeroen Hamelers

    8 jaar cel en dan nooit meer werken.. niet slecht..

Lees meer