PHOTO_NEWS

Tot morgen geen treinverkeer tussen Dendermonde en Zele

Het treinverkeer tussen Dendermonde en Zele is tot minstens morgenochtend onderbroken nadat de bovenleiding van spoorlijn 57 in Grembergen (Dendermonde) over driehonderd meter werd beschadigd door een vrachtwagen. Dat is vernomen bij woordvoerder Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Een vrachtwagen met een te hoog geladen kraan beschadigde rond 10.50 uur de bovenleiding en de bovenleidingspalen ter hoogte van de overweg "de kleine zandstraat" in de Dendermondse deelgemeente Grembergen. "Naast driehonderd meter beschadigde bovenleiding, zijn ook twee bovenleidingspalen geplooid en is er schade aan de overweginstallatie, onder meer één slagboom werd afgereden en een andere geraakt", verduidelijkte Petit.

Door het incident is het treinverkeer tussen Dendermonde en Zele, in beide richtingen, onderbroken. Er worden vervangbussen ingelegd en reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

De herstellingswerken zullen ten vroegste dinsdagochtend afgerond zijn. "Het gaat om een eensporige belangrijke lokale verbindingslijn met twee treinen per uur", aldus nog Petit. "Onze technische diensten zijn ter plaatse en zullen de hele dag en nacht werken."

Lees meer