Touring waarschuwt voor "superdruk" Paasweekend

Automobilistenclub Touring voorspelt dat het komend weekend "superdruk" wordt op het Europese wegennet, "aangezien het paasweekend samenvalt met de start van de paasvakantie". VAB verwacht dat de vakantie-uittocht "niet echt druk wordt, behalve in België en Duitsland".

"Net als in de krokusvakantie zijn we samen met de Duitsers bijna de enigen die zullen vertrekken", stelt de Vlaamse mobiliteitsclub in een vandaag verspreide mededeling. Bovendien zal door een vakantiespreiding in Duitsland al een groot deel van de Duitse toeristen vertrokken zijn. Vooral op donderdag en vrijdag wordt het druk op de wegen omdat heel wat Duitsers al op Witte Donderdag vrij hebben.

Knelpunten kunnen zich ook voordoen in Oostenrijk, op de wegen naar Vorarlberg, Tirol en de deelstaat Salzburg. In Zwitserland zal de Sint-Gotthardtunnel voor de grootste problemen zorgen, maar ook rond Bern en bij de autotreinen wordt het druk, aldus VAB.

De beste momenten om op wintersportvakantie te vertrekken, zijn vrijdagavond tussen 22 uur en 24 uur, zaterdag vanaf 12 uur en zondag de hele dag. De kans dat automobilisten sneeuwkettingen nodig zullen hebben, is "relatief groot".

In België moeten automobilisten volgens VAB rekening houden met druk verkeer naar de kust in het paasweekend, zeker als het weer meezit en er een stroom dagjesmensen op gang komt. (belga/sd)

Lees meer