Aan deze overweg op de Jan De Donckerlaan kwam een auto op de sporen on botsing met een trein. Alle inzittenden konden de wagen tijdig verlaten.
Google Maps Aan deze overweg op de Jan De Donckerlaan kwam een auto op de sporen on botsing met een trein. Alle inzittenden konden de wagen tijdig verlaten.

Trein en auto botsen op overweg in Puurs

In Ruisbroek (Puurs) is vanmiddag een trein in aanrijding gekomen met een wagen op een overweg. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Er vielen geen gewonden, de inzittenden raakten tijdig uit de wagen. 

Na ongeval, op de overweg in de Jan De Donckerlaan, is omstreeks 15.15 uur de overweg vrijgegeven. Het treinverkeer tussen Boom en Puurs en tussen Antwerpen en Sint-Niklaas wordt hervat, maar zal volgens Infrabel nog een tijdje last ondervinden van gevolgvertragingen.

Het ongeval zorgde echter wel voor flink wat hinder voor het treinverkeer en de zowat dertig reizigers op de betrokken trein moesten worden geëvacueerd. De oorzaak van de aanrijding moet allicht worden gezocht in onvoorzichtig rijgedrag en het niet respecteren van de wegcode. Infrabel benadrukt daarom dat het erg belangrijk is dat weggebruikers de signalisatie aan overwegen respecteren.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dennis De Boeck

    Foto is van 20 jaar geleden. Ben zelf van Ruisbroek

  • Alain Terrieur

    Fijn, net nu alle treinen van Sint-Niklaas naar Antwerpen door werken in Beveren langs Puurs moeten omrijden.

Lees meer