Trein met meer dan 300 passagiers aan boord stilgevallen in Bierbeek

In het Vlaams-Brabantse Bierbeek is even over 14 uur een trein stilgevallen die onderweg was van Oostende naar Eupen. Oorzaak waren tractieproblemen, waardoor ook de airco in de trein is uitgevallen. Met de tropische temperaturen hebben de 300 tot 400 passagiers aan boord de trein verlaten om buiten een luchtje te scheppen. De hulpdiensten zijn intussen ter plaatse om water uit te delen, en vanuit Leuven is een hulplocomotief onderweg om de trein naar dat station terug te slepen. Dat is vernomen van NMBS-woordvoerder Bart Crols.

De hulpdiensten zijn intussen ter plaatse om water uit te delen. Vanuit Leuven is een hulplocomotief onderweg om de trein naar dat station terug te slepen. Dat is vernomen van NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Het incident gebeurde op de hogesnelheidslijn 2 tussen Leuven en Luik. Op die lijn is het treinverkeer onderbroken. De treinen worden omgeleid via de klassieke lijn die over Landen gaat, en lopen daardoor een vertraging op van een twintigtal minuten. Volgens Crols zijn de passagiers iets voor 15.30 uur opnieuw aan boord gegaan van de trein om teruggesleept te worden naar Leuven.

Lees meer