Mozkito

Treinreiziger lost niet één maar twee inbraken op

HLN brengt treinreiziger samen met slachtoffers inbraak

De treinreiziger die afgelopen donderdag een inbraak in Erpe-Mere wist op te lossen, heeft niet één maar twee inbraken opgehelderd. Dat bleek na een huiszoeking bij de verdachte waar meerdere gestolen goederen konden worden gerecupereerd. HLN vond de treinreiziger en bracht hem in contact met de gedupeerden.

De inbraken gebeurden in de nacht van woensdag op donderdag in de Ommegangstraat in Erpe-Mere. Slachtoffers Evelien V. (32), Kelly V. (38) en Isabelle D. (38) zijn nog steeds onder de indruk die hun held, de 40-jarige Christoph uit Aalst, heeft verricht. De man die voor justitie werkt was getuige van een gesprek op de trein tussen een verdachte man en vrouw. "Daarin had een vrouw het over gestolen bankkaarten en een papiertje met een code die in één van de gestolen portefeuilles zat. Ik luisterde aandachtig mee en besloot het koppel te volgen", zegt Christoph.  

Het duo maakte op de trein van Brussel naar Gent al grootste plannen wat ze met het afgehaalde geld zouden doen en was er van overtuigd dat ze voor de VISA-kaart van Evelien V. geen code nodig hadden. "Ze hadden mijn paspoort en dachten wellicht op die manier geld te kunnen afhalen", klinkt het bij Evelien.  Toen de vrouw samen met de man in het station van Aalst afstapte, zette Christoph discreet de achtervolging in.

Bewijslast

"Ze zetten meteen een kap over hun hoofd en begaven zich naar de Belfius bank in de Stationsstraat. Ik volgde ze op een afstand en aan de overkant van de weg. Ondertussen probeerde ik de politie te alarmeren", klonk het. Omdat de telefoonverbinding niet tot stand kwam sprak de justitiemedewerker een agent per fiets aan. Die volgde het koppel samen met Christoph tot aan de bank en wachtte geduldig tot ze effectief geld probeerden af te halen. "Op die manier was er meer bewijslast en konden ze de man ook oppakken", weet Christoph.

De verdachten lieten zich zonder problemen arresteren en na een huiszoeking kon de politie een groot deel van de gestolen voorwerpen terug aan de rechtmatige eigenaars geven. "De gestolen fles champagne heb ik ook terug, maar die is voor Christoph", besluit Evelien.

Lees meer