Archiefbeeld. cdH-voorzitter Maxime Prévot.
Photo News Archiefbeeld. cdH-voorzitter Maxime Prévot.

Trio Bouchez-Coens-Lachaert spreekt meer dan drie uur met cdH-voorzitter Maxime Prévot

Partijvoorzitters Georges-Louis Bouchez (MR), Joachim Coens (CD&V) en Egbert Lachaert (Open Vld) hebben dinsdagmiddag meer dan drie uur samengezeten met cdH-voorzitter Maxime Prévot. Die laatste toont zich na afloop voorzichtig tevreden: het cdH heeft "eindelijk" haar prioriteiten voor een eventuele nieuwe federale regering in detail kunnen voorleggen, klinkt het bij monde van een woordvoerder.

Prévot mocht dinsdagmiddag drieënhalf uur op de koffie bij Bouchez, Coens en Lachaert. De drie partijvoorzitters in de huidige minderheidsregering werken al een tijdje aan een uitbreiding van die ploeg met N-VA, sp.a en cdH - de zogenaamde "Arizonacoalitie", naar de vlag van die Amerikaanse staat - maar vingen dinsdag bot bij die twee laatsten: Prévot en sp.a-voorzitter Conner Rousseau wilden eerst meer verduidelijking alvorens met zes aan tafel te gaan rond de nota van het trio.

Prévot kon dinsdagmiddag alvast zijn grieven kwijt. De cdH-voorzitter heeft zijn prioriteiten voor een eventuele formatie duidelijk kunnen maken, klonk het na afloop van het overleg bij een woordvoerder. De Franstalige humanisten onthouden zich verder van commentaar, al liet de woordvoerder wel verstaan dat de ontmoeting van dinsdag niet per se een voorafname is op de toekomst.
Gisteren/maandag ging N-VA-voorzitter Bart De Wever al langs, maar of en wanneer Rousseau langskomt, is niet duidelijk. MR-voorzitter Bouchez zei dinsdagochtend nog dat hij hoopt de zes betrokken partijen voor het einde van de week alsnog samen aan tafel te kunnen krijgen. 

Lees ook: Perceptieoorlog woedt in alle hevigheid: drie beschuldigende vingers richting Rousseau(+)

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • anna vandenberg

    De schrik voor verkiezingen zit er goed in voor de traditionele partijen, schrik om stemmen te verliezen aan PVDA en VLBelang vooral OpenVLD. Daarom wil de liberale familie een regering met de hulp van hun postjespakers die een dikbetaalt jobke in Europa gekregen hebben in ruil voor diensten aan de politiek correcte partijen. Maak de bevolking arm en maak er willoze lotgenoten van zodat wij de macht kunnen grijpen. Waarden en normen kent die partij niet enkel euro's en macht.

  • Dirk Corten

    Alles en iedereen, behalve de winnaars van de vorige verkiezingen, op de barricades om nieuwe verkiezingen te vermijden...als die er komen wordt Belgie weer wereld nieuws...

Lees meer