BELGA

Trio foltert buurman met hete barbecuevork

De correctionele rechtbank van Charleroi heeft vandaag drie mannen veroordeeld tot celstraffen van zes tot acht jaar wegens foltering. In september 2013 hadden ze een man gedurende drie dagen opgesloten en gefolterd met een hete barbecuevork.

Hoofdverdachte John M. kwam in september vrij uit de gevangenis en stelde bij zijn thuiskomst vast dat er ingebroken was in zijn huis en dat de kleren van zijn dochter verdwenen waren. Hij verdacht zijn buurman van de diefstal en ging met twee kompanen, Frédéric D. en Jean-Claude S., bij de buurman langs.

Ze bonden het slachtoffer vast op een stoel en brachten met een hete barbecuevork 15 tot 20 brandwonden toe en sloegen hem met een tennisbal in een kous. De daders hielden het slachtoffer gedurende drie dagen vast. Op de derde dag ontving de buurman zijn OCMW-toelage. De daders staken die toelage van 300 euro op zak en lieten het slachtoffer gaan.

Tijdens de zitting voor de rechtbank konden de drie daders geen uitleg geven over hun daden.

De rechtbank hield bij zijn uitspraak rekening met de duur, ernst en bruutheid van de feiten en het leed voor het slachtoffer. Als aanstoker kreeg John M. acht jaar cel, Frédéric D. en Jean-Claude S. werden veroordeeld tot zes jaar cel.

Lees meer