federale politie

Trucker dodelijk ongeval in Halle aangehouden

De vrachtwagenchauffeur die vorige week woensdag betrokken was bij het dodelijk ongeval in Halle is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De 51-jarige Daniël Dequinze uit Andenne was sinds het ongeval spoorloos maar kon gisteravond opgepakt worden in de woning van zijn vriendin in Andenne, waar hij zich al die tijd had schuilgehouden in de kelder.

De trucker had al meer dan 20 jaar een levenslang rijverbod en stapelde de verkeersovertredingen op. Vorige week woensdag reed hij rond 16.45 uur 16.45 op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan een 71-jarige voetgangster aan. De vrouw kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept. Ze overleefde het ongeval niet.

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht hadden. Het slachtoffer stak het zebrapad over terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Verscholen in kelder
Sinds het ongeval was Dequinze spoorloos. Zijn vrachtwagen was dezelfde avond wel nog aaangetroffen in de omgeving van Gembloux (Gembloers) maar van de vrachtwagenchauffeur zelf was geen spoor. Gisteravond rond 20 uur kon de man dan toch opgepakt worden in Andenne, waar hij bij zijn vriendin verbleef. De politie kon hem opsporen door zijn telefonieverkeer te lokaliseren, aldus het parket. De man moet nu binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen.

Lees meer