Trucker komt om bij kop-staartbotsing met vrachtwagens op E17

Snelweg vier uur lang afgesloten richting Gent

De E17 richting Gent is opnieuw vrijgemaakt ter hoogte van Kruishoutem na een kop-staartbotsing met drie vrachtwagens. Daarbij kwam een trucker om het leven. De snelweg was ongeveer vier uur afgesloten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur in de richting van Gent. Er waren drie vrachtwagens bij betrokken. Een vrachtwagenchauffeur overleefde de zware klap niet. Het ging om een kop-staartaanrijding in een file, na een eerder ongeval ter hoogte van Nazareth.

"De achterste vrachtwagenbestuurder merkte de file niet op", meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. "De eerste vrachtwagenbestuurder, een man uit Genk van 37 jaar oud, stond stil in de file. De tweede vrachtwagenbestuurder had de file opgemerkt en was eveneens vaart aan het minderen. De derde vrachtwagenbestuurder, een man van 21 jaar oud uit Oostrozebeke, heeft echter deze file niet opgemerkt en is in volle snelheid op de tweede vrachtwagen ingereden", klinkt het. 

Het dodelijke slachtoffer is de bestuurder van de tweede vrachtwagen. Het gaat om een 38-jarige man uit Balen. De derde vrachtwagenbestuurder legde een negatieve ademtest en speekseltest af. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De wachttijd liep op tot meer dan een uur. Er stond een file van ongeveer zes kilometer. Alle verkeer op E17 richting Gent moest de snelweg verlaten via afrit Kruishoutem en een omleidingsroute volgen tot de oprit Deinze. Het Verkeerscentrum raadde aan om van Kortrijk naar Gent om te rijden via de E403 Brugge en de E40, maar nu is omrijden niet langer noodzakelijk, zo melden het Vlaams Verkeerscentrum en de wegpolitie.

De achterste vrachtwagenbestuurder merkte de file niet op

Parket Oost-Vlaanderen
4
Foto Ronny De Coster
4
Foto Jürgen Eeckhout
4
Foto Ronny De Coster
4
Foto Ronny De Coster

Lees meer