Bij huiszoekingen vond de politie iets meer dan 8.000 euro.
BELGA Bij huiszoekingen vond de politie iets meer dan 8.000 euro.

Twee Belgen opgepakt die geld inzamelden om IS-vrouwen te bevrijden uit kampen waar jihadisten opgesloten waren

Twee Belgen zijn vandaag opgepakt omdat ze geld zouden ingezameld hebben om vrouwen te bevrijden die in Syrië in gevangenenkampen voor jihadisten zitten. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. De twee zullen voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Bij huiszoekingen in de woningen van beide verdachten in het Brussels Gewest en Luik is iets meer dan 8.000 euro aangetroffen. Dat geld moest waarschijnlijk gebruikt worden om in Syrië bewakers om te kopen zodat een aantal westerse vrouwen uit gevangenenkampen zou kunnen ontsnappen. Om welke vrouwen het precies gaat, of welke nationaliteit ze hebben, is nog niet duidelijk. 

Het onderzoek wordt gevoerd in samenwerking met de Franse overheden.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ann van der linden

    Volgens mij is Child Focus ook een gulle donateur.

  • etienne vijverman

    tot er opnieuw iets gebeurt .......en sommige maar pleiten om ze terug te halen !!!!!

Lees meer