Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.

Twee jongemannen opgepakt die Fnac voor meer dan duizend euro oplichtten

De politie heeft gisteren twee mensen opgepakt die verschillende vestigingen van winkelketen Fnac hebben opgelicht. Dat meldt het Luikse parket zondag.

De daders zijn twee Brusselaars, een minderjarige en zijn 19-jarige neef. De oudste trok zaterdag naar een vestiging van de winkel in Luik. Hij kocht er verschillende cadeaubons, waarvan hij de code noteerde en er vervolgens aan de kassa 1.400 euro liet opzetten. De verdachte deed nadien alsof hij zijn bankkaart vergeten was in zijn wagen en zei tegen de kassiersters dat hij die ging halen. De jongeman gaf de codes aan zijn neef, die met de bons artikelen kocht op de website van de winkelketen. De zaken die ze bestelden, hielden ze bij of verkochten ze op eBay. 

"Ze hebben die techniek al meerdere keren gebruikt", zegt het Luikse parket. Het zou de tweede keer zijn dat de minderjarige zijn neef hielp. Het dossier is doorgespeeld aan het parket. 

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    Ik weet al hoe ze eruit zien, maar ik mag dat niet zeggen !

  • nathalie de groote

    Je moet toch altijd eerst een vakje wegkrassen of bij bepaalde een klein strookje weghalen vooraleer je de code ziet of is dit bij fnac anders! Is erg gekomen de laatste tijd !!!

Lees meer