Foto ter illustratie.
Photo News Foto ter illustratie.

Twee treinen geblokkeerd in Lichtervelde en Loppem: 500 reizigers geëvacueerd

Door een probleem met de bovenleidingen staan twee treinen stil in Lichtervelde en Loppem, in West-Vlaanderen. In totaal moeten daardoor ruim 500 reizigers geëvacueerd worden, zo meldt spoorwegmaatschappij NMBS.

De problemen begonnen volgens de NMBS rond 11.20 uur. Tussen Roeselare en Brugge en tussen Tielt en Diksmuide is het treinverkeer onderbroken. Omdat er geen stroom is, liep de temperatuur in de geblokkeerde treinen op. Volgens de lokale politie is er van gewonden geen sprake.

De trein in Lichtervelde, onderweg van Kortrijk naar Brugge, stond dicht bij het station. De reizigers van die trein zijn al naar het station van Lichtervelde begeleid, meldt spoorinfrastructuurbegeleider Infrabel. De trein in Loppem was onderweg van Brussels Airport naar Oostende. Die reizigers zouden rond 12.30 uur in bussen kunnen stappen.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Devlaeminck

    Maar wat willen jullie dan beste mensen? Wie wil er zijn kinderen nog in een technische richting zien? Waar besparen ze op bij de NMBS en Infrabel? Op technisch personeel om de hogere en veel beter betaalde jobs te vrijwaren. En zelfs al schrijven ze, veel te laat, examens uit voor technisch personeel, er zijn weinig goeie jonge techniekers te vinden. De laatsten van de babyboomers gaan binnen hier en vijf jaar op pensioen. Dan wordt het nog erger.

  • RENE LENAERTS

    In de tijd van de stoomtreinen waren de reizigers al lang ter bestemming. Neem het openbaar vervoer, zeggen ze dan! Als ze het boeltje privatiseren zal ik daar eens over nadenken.

Lees meer