3 Tijdens het onderzoek naar een inbraak in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, zijn twee tunnels gevonden die  door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt.
Marc De Roeck Tijdens het onderzoek naar een inbraak in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, zijn twee tunnels gevonden die door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt.

Twee verdachten van spectaculaire bankroof blijven aangehouden

De raadkamer heeft vanmorgen de aanhouding verlengd van vader Kachaber M. en Giorgi K. De twee Georgiërs werden vorige week opgepakt als verdachten voor de bankkraak op BNP-Paribas op de Belgiëlei in Antwerpen. 

Volgens advocate Chantal Vandenbossche ontkent Kachaber M. (45) ook maar iets met de kraak te maken te hebben. Hij tekent beroep aan tegen zijn verdere aanhouding. “Mijn cliënt heeft niets met deze feiten te maken. Het klopt dat hij de vader van een van de verdachten is, maar dat is onvoldoende reden om hem nog langer in de gevangenis te houden, zeker omdat er geen aanwijzingen van schuld tegen hem zijn”, aldus Vandenbossche. 

Voor tweede verdachte Giorgi K. (28) neemt advocaat Tim Smet een afwachtende houding aan. Ook zijn aanhouding werd verlengd. Hij gaat niet in beroep. “Mijn cliënt betwist dat hij betrokken was bij de diefstal zelf,” benadrukt de advocaat. “Hij heeft verklaringen afgelegd in het dossier en heel duidelijk gezegd wat zijn rol was. Een aantal zaken die hij aan de politie heeft verteld, bleken te kloppen. Andere zaken moeten nog verder nagekeken worden, maar hij verleent dus zijn volledige medewerking aan het onderzoek.”

Kachaber M. en Giorgi K. zullen dus binnenkort voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen, die moet beslissen over hun verdere aanhouding. 

Derde verdachte

De derde verdachte, Koba M. (27), zit ook nog in de cel. Op vrijdag oordeelde de raadkamer nochtans dat er onvoldoende aanwijzingen van schuld waren om Koba M. nog langer in de cel te houden. Ook meende de raadkamer dat zijn rechten van verdediging en zijn recht op een eerlijk proces geschonden zijn door de berichtgeving in de media. De raadkamer wilde de man vrijlaten, zonder voorwaarden, maar het parket ging in beroep.

De speurders konden hem aan de kraak linken door een achtergelaten slijpschijf in de tunnel.

3 De trajecten van beide gegraven tunnels: de eerste vanuit een huis in de Nerviërsstraat, de tweede vanaf de rioolbuis richting de bank in de Belgiëlei.
Lefelon De trajecten van beide gegraven tunnels: de eerste vanuit een huis in de Nerviërsstraat, de tweede vanaf de rioolbuis richting de bank in de Belgiëlei.
3
VTM

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hilde Eykens

    Het zou er nog moeten aan mankeren dat ze die mannen los laten, die zien ze nooit meer terug.

Lees meer