UNKNOWN

Tweede verdachte beschieting politiehelikopter opgepakt

Het gerecht in Oudenaarde heeft een tweede verdachte gevat van de overval op de Record Bank in Ronse en de beschieting van een politiehelikopter. Dat meldt parketwoordvoerder Geert Merchiers.

De overval vond op 5 maart plaats. Twee mannen bedreigden de kantoordirecteur en stalen 6.500 euro. Tijdens hun vlucht schoten ze boven Halle achttien keer op een politiehelikopter. De daders beschikten over een Kalashnikov en een negen millimeter pistool. De eerste verdachte, Abdelhaq M. K., werd dezelfde dag opgepakt in Brussel.

Verzwarende omstandigheden
De tweede verdachte werd op 1 april gevat in zijn woning in Vorst, zegt het parket. Het gaat om een 21-jarige Belg. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van diefstal met geweld met bijkomende verzwarende omstandigheden. De raadkamer van Oudenaarde bevestigde vandaag de aanhouding van de verdachte.

De tweede verdachte ontkent zijn betrokkenheid bij de feiten. Het parket beschikt echter over sterke aanwijzingen dat de man de mededader van de overval is. "De federale gerechtelijke politie van Oudenaarde verrichtte de voorbije weken intensief speurwerk naar de tweede verdachte. Het is dankzij deze inspanningen dat hij in zijn woning in Vorst werd opgepakt, met behulp van de speciale interventie-eenheid van de federale politie", zegt Merchiers.

Luitenant
De man heeft een blanco strafblad, in tegenstelling tot de eerste verdachte. Abdelhaq M. K. was in de jaren 90 de luitenant van Hassan Maâche, ook wel "de koning van de Brusselse onderwereld" genoemd. Hij pleegde samen met Maâche tientallen hold-ups op banken en geldtransporten.

De speurders gaan verder na of de twee verdachten verantwoordelijk zijn voor de overvallen begin dit jaar op kantoren van Record Bank in Kortrijk, Destelbergen en Lokeren. (belga/sps)

Lees meer