6
BELGA

Tweeduizendtal mensen op straat in Brussel voor meer menselijke migratiepolitiek

Aan het Brussels noordstation hebben zich deze namiddag ongeveer 2.500 mensen verzameld om een echte, humane migratiepolitiek te eisen. Dat hebben de organisatoren van de manifestatie gemeld. De aanwezigen klaagden de politieoperaties aan die regelmatig plaatsvinden in het Maximiliaanpark, maar ook het uitblijven van antwoorden in het dossier rond de dood van de kleine Mawda.

De manifestanten verzamelden zich aan het Noordstation rond 14 uur en trokken vervolgens naar de Nieuwe Graanmarkt, waar vertegenwoordigers van verschillende organisaties het woord namen. Rond 16.15 uur was de manifestatie afgelopen. Volgens de organisatoren kwamen ongeveer 2.500 mensen op straat, onder wie vertegenwoordigers van een zeventigtal organisaties. 

De manifestanten eisten gerechtigheid voor het tweejarige Koerdische meisje Mawda, dat acht maanden geleden werd gedood door een politiekogel tijdens een achtervolging, en klaagden aan dat het onderzoek na zoveel maanden nog niet verder gevorderd is. Daarnaast vroegen ze de "systematische veroordeling van politiegeweld, racistisch en patriarchaal geweld door de Belgische staat" en een einde aan de "razzia's" tegen migranten.

Tot slot vroegen de manifestanten de sluiting van de gesloten centra, de regularisering van alle sans-papiers, het einde van de vervolgingen van mensen die migranten hebben opgevangen en bijstand voor alle migranten die arriveren op het Belgisch grondgebied.

6 Een deelnemer zwaait met de boodschap: “Niemand is illegaal.”
BELGA Een deelnemer zwaait met de boodschap: “Niemand is illegaal.”
6 Op het bordje staat: “Men behandelt mij beter dan de migranten”.
BELGA Op het bordje staat: “Men behandelt mij beter dan de migranten”.
6 “Voor een overheid die de menselijke waardigheid respecteert.”
BELGA “Voor een overheid die de menselijke waardigheid respecteert.”
6
BELGA
6
BELGA

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • vanaeken jokke

    35 man per organisatie waaw wat een succes.En maar zagen dat de belastingen hoog zijn haal nog wat meer gelukzoekers binnen.Met alle voordelen waar gepensioneerde na 45 jaar werken mogen van dromen.

  • Jennifer Peeters

    Bijstand voor alle migranten die arriveren op het Belgisch grondgebied. Ga bijstand vragen in jullie eigen land ipv hier te komen profiteren. En aan al die betogers, pak ze zelf binnen en onderhoudt ze. Onze geldbeugel is leeg!!!

Lees meer